Shepherd's pie
Ingrediënten
Bereidingswijze Shepherd's pie
Stap 1
Snipper de ui.
Stap 2
Hak de knoflook en rozemarijn fijn.
Stap 3
Snijd de bleekselderij en de wortel in blokjes van een halve cm.
Stap 4
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en bak de ui, knoflook, bleekselderij en wortel zachtjes beetgaar.
Stap 5
Voeg de rozemarijn en het gehakt toe en bak het al roerend rul en iets bruin.
Stap 6
Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 1-2 minuten.
Stap 7
Schenk dan de wijn en de bouillon erbij en laat het gehakt met de deksel schuin op de pan 30-40 minuten zachtjes sudderen.
Stap 8
Laat zoveel vocht verdampen dat het een smeuïge saus wordt, roer regelmatig.
Stap 9
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Stap 10
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 11
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
Stap 12
Kook de aardappelen in een pan met 3 cm kokend water met wat zout in 20 minuten gaar.
Stap 13
Giet ze af en stamp ze fijn.
Stap 14
Voeg de melk, 2 eetlepels olijfolie en wat zout en versgemalen peper toe.
Stap 15
Verwarm al roerend op zacht vuur tot een smeuïge puree.
Stap 16
Vet een ovenschaal in.
Stap 17
Schep de (nog bevroren) doperwten door het gehakt en schep dit mengsel in de ovenschaal.
Stap 18
Strijk de aardappelpuree erover uit en sprenkel de resterende olijfolie erover.
Stap 19
Schuif de schaal in de oven en laat de pie in 20-25 minuten goudbruin en gaar worden.