Sharlotka
Ingrediënten
Bereidingswijze Sharlotka
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng de eieren met de suiker en een snufje zout in een hittebestendige kom en zet deze op een pan kokend water zodat de bodem het water niet raakt (au bain-marie).
Stap 2
Klop met een mixer de eieren en suiker in 3-5 minuten tot een lichtgele crème. Neem de kom van de pan en klop nog circa 3 minuten. Spatel de bloem luchtig door de crème.
Stap 3
Bekleed de bodem van de ingevette springvorm met bakpapier en verdeel de appelstukjes erover. Schep het beslag erop en schud licht met de vorm, zodat het beslag tussen de appelstukjes loopt. Bak de cake in de oven in circa 35 minuten lichtbruin en gaar. Laat afkoelen in de vorm.
Stap 4
Verwijder de rand van de springvorm en keer de sharlotka om op een schaal. Trek het bakpapier voorzichtig eraf en bestrooi met poedersuiker.
