Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Shakshuka met saucijsjes
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Shakshuka met saucijsjes
Stap 1
Verhit de olijfolie in een hapjespan. Snijd elk saucijsje in vieren en bak de stukjes om en om bruin in de olie.
Stap 2
Neem uit de pan en voeg de ui toe aan het bakvet. Fruit op een lage stand tot de ui zacht en goudbruin is. Voeg de knoflook, ras el hanout, chilipeper en tomatenpuree toe en bak nog 1 minuut zachtjes mee.
Stap 3
Giet de tomatenblokjes in de pan en roer alles goed door. Leg de saucijsjes in de saus en laat circa 10 minuten pruttelen op een lage stand. Breng op smaak met zout.
Stap 4
Breek steeds 1 ei in een kopje. Maak met een lepel een kuiltje in de saus en giet het ei hierin.
Stap 5
Laat de eieren op een lage stand 8-10 minuten garen in de saus. Bestrooi dan met de peterselie. Lekker met geroosterd brood.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie300 kcal
- Eiwit25 g
- Koolhydraten13 g
- Vet16 gWaarvan verzadigd5 g