Shakshuka met romige tomatensaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Shakshuka met romige tomatensaus
Stap 1
Bak het ciabattabrood af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 2
Halveer de tomaten en snijd elke helft in vieren. Snijd de ui in blokjes en de olijven in ringen.
Stap 3
Verhit de olijfolie in een hapjespan. Fruit hierin de tomaten en ui 5 minuten al omscheppend aan.
Stap 4
Voeg de Italiaanse kruiden toe en breng op smaak met zout en peper.
Stap 5
Blus vervolgens af met de witte wijn en voeg de tomatenblokjes toe. Roer door, draai het vuur laag en laat 20 minuten pruttelen.
Stap 6
Roer vlak voor het serveren de roomkaas en zwarte olijven door de pastasaus, meng tot de roomkaas helemaal is opgenomen in de saus.
Stap 7
Snijd de courgette in blokjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en de schil en snijd in plakjes.
Stap 8
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de courgetteblokjes in 5 minuten zacht. Bestrooi met wat zout en voeg de romige tomatensaus toe. Schep goed om.
Stap 9
Maak vier holletjes in de saus en breek boven elk holletje een ei. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en gaar 10-15 minuten tot het ei gestold is.
Stap 10
Verdeel de avocado over de shakshuka en breng op smaak met versgemalen peper. Serveer met het ciabattabrood om te dippen.