Semifreddo met hazelnoten en chocolade
Ingrediënten
Bereidingswijze Semifreddo met hazelnoten en chocolade
Stap 1
Rooster de hazelnoten in een droge, hete koekenpan en hak ze grof. Klop de eiwitten iets luchtig. Voeg 1 eetlepel suiker toe en klop luchtiger. Voeg op deze manier nog 6 eetlepels suiker toe en klop het eiwit glanzend en stijf. Houd apart.
Stap 2
Klop de eidooiers au bain-marie met de rest van de suiker en vanillesuiker luchtig en lichtgeel. Houd apart.
Stap 3
Klop de slagroom stijf. Spatel dan eerst de geklopte eidooiers en daarna voorzichtig het eiwit erdoor.
Stap 4
Bekleed de cakevorm met vershoudfolie en strooi een kwart van de hazelnoten over de bodem. Giet een derde van het roommengsel over de hazelnoten. Verdeel 1 eetlepel van de hazelnootpasta en een derde van de chocolade erover. Herhaal dit tot alles op is en bedek met de folie.
Stap 5
Laat minimaal 8 uur of een nacht opstijven in de diepvries. Stort dan uit de vorm en snijd de semifreddo in plakken.
