Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Scones met zoete kerstroom
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Scones met zoete kerstroom
Stap 1
Laat de frambozen in een vergiet boven een kom ontdooien en uitlekken. Boen 1 sinaasappel goed schoon en rasp de oranje schil er dun af.
Stap 2
Schil beide sinaasappels zo dik dat je ook het witte schilletje van de partjes mee schilt.
Stap 3
Snij daarna met een puntig mesje de partjes tussen de vliesjes uit. Halveer de partjes.
Stap 4
Schep de sinaasappelpartjes met frambozen en sinaasappelrasp in een schaal. Bewaar de compote afgedekt in de koelkast.
Stap 5
Verwarm de oven voor op 200°C en bak de scones af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 6
Klop in een kom de slagroom met poedersuiker stijf. Schep de room in een schaaltje. Serveer de scones met de sinaasappelframbozencompote en slagroom.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie525 kcal
- Eiwit9 g
- Koolhydraten58 g
- Vet28 gWaarvan verzadigd15 g