Scones met druivencompote
Ingrediënten
Bereidingswijze Scones met druivencompote
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220°C.
Stap 2
snijd de boter in kleine blokjes.
Stap 3
Halveer de druiven.
Stap 4
Rasp en pers de sinaasappel.
Stap 5
Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel en de boter met uw vingertoppen tot een kruimelig mengsel.
Stap 6
Schep de suiker en wat zout erdoor en voeg al roerend drie vierde karnemelk toe.
Stap 7
Kneed alles met bebloemde handen snel tot een zacht deeg.
Stap 8
Voeg als het te droog is nog een scheutje karnemelk toe.
Stap 9
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van 2 cm dik.
Stap 10
Steek met de vorm of het glas rondjes uit het deeg en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Stap 11
Kneed de restjes deeg door, rol het weer uit en steek er opnieuw scones uit.
Stap 12
Bestrijk de scones met de overgebleven karnemelk.
Stap 13
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de scones in 12-15 minuten goudbruin en gaar.
Stap 14
Laat ze uit de oven op een rooster afkoelen tot lauwwarm of koud.
Stap 15
Klop ondertussen de slagroom.
Stap 16
Meng in een schaal de druiven, het sinaasappelsap en de sinaasappelrasp.
Stap 17
Serveer de scones met de druiven, de marmelade en de room.
