Schwarzwalder Kirschtorte
Ingrediënten
Bereidingswijze Schwarzwalder Kirschtorte
Stap 1
Houd kersen achter voor garnering (1 per punt).
Stap 2
Ontpit en halveer de resterende kersen en schep ze in een kom om met een beetje kirsch en 1/12 deel van de suiker.
Stap 3
Smelt de boter.
Stap 4
Rasp de pure chocolade.
Stap 5
Zeef de bloem en cacaopoeder boven een andere kom.
Stap 6
Verwarm de oven voor op 180 ° C.
Stap 7
Vet een springvorm in.
Stap 8
Klop in een grote kom de eieren met 9/12 deel van de suiker met de handmixer in 10 minuten tot een lichte crème.
Stap 9
Spatel het cacaomengsel er luchtig door en roer dan de gesmolten boter erdoor.
Stap 10
Schenk het beslag in de vorm en bak de taart in de oven in 30-40 minuten bruin en gaar.
Stap 11
Controleer dit door een satéstokje tot in het midden van de taart te steken.
Stap 12
Als het er droog uitkomt, is de taart goed.
Stap 13
Laat de taart eerst 5 minuten in de vorm afkoelen, verwijder daarna de vorm en laat de taart op een rooster helemaal afkoelen.
Stap 14
Klop intussen de slagroom met 2/12 deel van de suiker stijf.
Stap 15
Laat de kersen in een zeef boven een kom uitlekken.
Stap 16
Snijd de taart in drie lagen en besprenkel de lagen elk met wat kirsch en wat van het kersenvocht.
Stap 17
Leg de onderste taartlaag op een schaal en verdeel er een 0.25 deel van de room en de helft van de kersen over.
Stap 18
Leg de middelste taartlaag erop en verdeel hier weer een 0.25 deel van de room en de rest van de kersen over.
Stap 19
Leg de bovenste taartlaag erop en strijk de rest van de room over de bovenkant en zijkant uit.
Stap 20
Druk de geraspte chocolade tegen de zijkant van de taart en garneer de bovenkant met de hele kersen.
