Schuimomelet met paddenstoelen
Ingrediënten
Bereidingswijze Schuimomelet met paddenstoelen
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de helft van de bieslook en peterselieblaadjes fijn.
Stap 2
Scheur of snijd de paddenstoelen in plakjes. Breek in een kom de eieren en klop met een handmixer 10 minuten lang op.
Stap 3
Voeg naar smaak ca. 2 el bieslook toe en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 4
Verhit in een hapjespan 2 el olijfolie, bak hierin de paddenstoelen op hoog vuur aan.
Stap 5
Pers er de knoflook boven en bak samen al omscheppend ca. 10 minuten. Voeg peterselie en versgemalen peper toe.
Stap 6
Verhit intussen in een ovenvaste koekenpan (of een quichevorm) de resterende olijfolie, wrijf ook de randen goed in.
Stap 7
Giet er het eischuim in en bak de schuimomelet 10 minuten in de oven.
Stap 8
Serveer de paddenstoelen in een schaal en garneer met de verse kruiden. Serveer met de schuimomelet direct uit de oven.
Aanvullende benodigdheden
- - handmixer
- - quichevorm
Voedingswaarden
- Energie222 kcal
- Eiwit13 g
- Koolhydraten2 g
- Vet17 gWaarvan verzadigd4 g