Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Schnitzels met witte wijnsaus
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Schnitzels met witte wijnsaus
Stap 1
Wrijf de op kamertemperatuur schnitzels in met zout en versgemalen peper.
Stap 2
Verwarm de boter in een grote koekenpan tot het schuim wegtrekt.
Stap 3
Leg de schnitzels erin en bak de onderkant in vier minuten mooi bruin.
Stap 4
Keer de schnitzels en bak ook de andere kant bruin in circa vier minuten.
Stap 5
Haal de schnitzels uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
Stap 6
Doe de sjalotjes in het achtergebleven bakvet in de koekenpan en bak ze zachtjes glazig in drie minuten.
Stap 7
Schenk dan de wijn in de pan en laat op hoog vuur inkoken tot het een mooi licht gebonden jus wordt.
Stap 8
Roer de peterselie erdoor.
Stap 9
Warm de schnitzels nog een minuut in de saus.
Stap 10
Lekker met gegratineerde aardappeltjes en haricots verts.
