Scandinavische aardappel-zalmquiche
Ingrediënten
Bereidingswijze Scandinavische aardappel-zalmquiche
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175°C.
Stap 2
Schil en snijd de aardappelen in plakjes.
Stap 3
Kook de aardappelen in ruim kokend water met wat zout in 5 minuten beetgaar, laat ze in een vergiet uitlekken.
Stap 4
Snijd de ui in ringen.
Stap 5
Fruit de ui in een koekenpan met een eetlepel boter zachtjes glazig.
Stap 6
Maak van een derde van de aardappelplakjes een laag op de bodem van de ovenschaal.
Stap 7
Verdeel hier de helft van de uienringen, wokzalm en zalmsnippers over.
Stap 8
Strooi er wat peper en een eetlepel fijngehakte dille over.
Stap 9
Herhaal deze lagen nog een keer en dek af met de resterende aardappelplakjes.
Stap 10
Klop de eieren los met de zure room, melk, wat peper en zout en schenk dit mengsel over de aardappel en zalm in de schaal.
Stap 11
Bak de quiche in 30 minuten goudbruin en gaar.
Stap 12
Laat de quiche uit de oven 10 minuten staan.
Stap 13
Smelt de resterende boter en roer er de overige dille door.
Stap 14
Serveer de dilleboter bij de quiche.
Stap 15
Lekker met een bietensalade.
