Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Saté van kippendij met pittige pindasaus
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Saté van kippendij met pittige pindasaus
Stap 1
Pel en snipper de ui fijn en pers de knoflook. Schil de gember en rasp fijn.
Stap 2
Meng in een ruime kom 6 el ketjap met de curry, 3 el kokosmelk en voeg de knoflook, ui, gember toe met 2 el olie, paprika- en kaneelpoeder.
Stap 3
Snijd de kipdijfilet in blokjes van 2 cm en schep om door de marinade. Marineer afgedekt 30 minuten in de koelkast. Week de satéprikkers intussen in een glas water.
Stap 4
Verwarm in een steelpan de pindakaas al roerend met de rest van de kokosmelk tot een gladde saus. Voeg de sambal en 2 el ketjap toe. Is de saus iets te dik, voeg dan wat water toe.
Stap 5
Rijg de gemarineerde kip aan de satéprikkers en bak in een pan met 2 el olie of op de barbecue goudbruin en gaar.
Aanvullende benodigdheden
- - rasp
- - 6 satéprikkers
Voedingswaarden
- Energie649 kcal
- Eiwit27 g
- Koolhydraten21 g
- Vet50 gWaarvan verzadigd13 g