Saté van gemarineerde tempeh met pittige pindasaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Saté van gemarineerde tempeh met pittige pindasaus
Stap 1
Pel en snipper de ui fijn en pers de knoflook. Meng in een ruime kom 6 el ketjap met de basterdsuiker en voeg de knoflook, ui, de sambal en 2 el olie toe met 5 el water.
Stap 2
Prik met een satéprikker rondom gaatjes in de tempeh, zo kan de marinade goed intrekken.
Stap 3
Snijd de tempeh in blokjes van 2 cm en schep om in de marinade. Marineer afgedekt 30 minuten in de koelkast. Week de satéprikkers intussen in een glas water.
Stap 4
Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika en snijd in blokjes van 2 cm.
Stap 5
Verwarm in een steelpan de pindakaas al roerend met de kokosmelk tot een gladde saus. Voeg 2 el sambal en 2 el ketjap toe. Is de saus iets te dik, voeg dan wat water toe.
Stap 6
Verhit de grillpan. Rijg de gemarineerde tempeh met de paprika om en om aan de satéprikkers en bak in een grillpan goudbruin. Serveer de saté op een mooi bord en giet de satésaus ernaast. Strooi er de gebakken uitjes over.
Aanvullende benodigdheden
- - 8 satéprikkers
Voedingswaarden
- Energie935 kcal
- Eiwit33 g
- Koolhydraten44 g
- Vet66 gWaarvan verzadigd18 g