Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Saté met pindasaus en seroendeng
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Saté met pindasaus en seroendeng
Stap 1
Snijd de varkenshaas of kipdijfilet in blokjes van ongeveer 3 cm. Marineer het vlees in 1 eetlepel sambal, 2 eetlepels zonnebloemolie, zout en versgemalen peper.
Stap 2
Prik met een mes gaatjes in het gemarineerde vlees en rijg aan de stokjes citroengras. Schenk de marinade over de stokjes.
Stap 3
Verhit de grillpan en gril de satéstokjes in 8 minuten rondom gaar en bruin.
Stap 4
Warm de satésaus in een steelpan op laag vuur al roerend en breng op smaak met de rest van de sambal. Schep de pindasaus over de satéspiesjes en strooi de seroendeng erover.
Aanvullende benodigdheden
- - grillpan
Voedingswaarden
- Energie441 kcal
- Eiwit39 g
- Koolhydraten17 g
- Vet23 gWaarvan verzadigd8 g