Sandwich met gerookte makreel en erwtenspread
Ingrediënten
Bereidingswijze Sandwich met gerookte makreel en erwtenspread
Stap 1
Rasp de schil van de halve citroen. Pluk de blaadjes van de takjes dille. Pluk de makreelfilet in stukjes. Knip de tuinkers.
Stap 2
Bak de broodjes af zoals vermeld staat op de verpakking.
Stap 3
Kook de tuinerwten 4 minuten in kokend, gezouten water. Giet af, spoel af onder de koude kraan en doe ze over in de kom van een keukenmachine.
Stap 4
Voeg de ricotta, de citroenrasp en de dille toe aan de keukenmachine. Maal tot een iets grove puree.
Stap 5
Proef de erwtenspread en breng op smaak met zout en zwarte peper.
Stap 6
Snijd de broodjes open. Bestrijk de onderste helften met de erwtenspread.
Stap 7
Verdeel de makreel erover en bestrooi met extra zwarte peper.
Stap 8
Bestrooi de makreel met de tuinkers, druppel op elk broodje 1 theelepel olijfolie en leg de broodkapjes erop.
Stap 9
Lekker met bietensalade en een fijngesnipperde uitje.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenmachine
Voedingswaarden
- Energie540 kcal
- Eiwit22 g
- Koolhydraten44 g
- Vet29 gWaarvan verzadigd10 g