Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Saladeplank met homemade pittenmix
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Saladeplank met homemade pittenmix
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220°C. Schep op de met bakpapier beklede bakplaat de krieltjes om met 1,5 eetl. olijfolie. Bestrooi met zout en peper.
Stap 2
Rooster de krieltjes in de voorverwarmde oven in 25 min. goudbruin en gaar.
Stap 3
Schep de champignons om met 1,5 eetl. olijfolie. Verhit de grillpan. Gril de champignons in 5 min. rondom bruin en gaar.
Stap 4
Meng voor de salademix de croutons met de pittenmix en schep in een schaaltje.
Stap 5
Klop een vinaigrette van de overige 3 eetl. olijfolie, wijnazijn, honing en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Meng er de peterselie door.
Stap 6
Verdeel de slamelange op een plank. Verdeel er de krieltjes, champignons, radijs, tomaatjes en ui over.
Stap 7
Besprenkel de salade met de kruidenvinaigrette en bestrooi met de crouton-pittenmix.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat met bakpapier
- - grillpan
Voedingswaarden
- Energie336 kcal
- Eiwit8 g
- Koolhydraten37 g
- Vet16 gWaarvan verzadigd2 g