Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Saladebowl met avocado en zalm
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Saladebowl met avocado en zalm
Stap 1
Kook de rijst en laat droogstomen. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan.
Stap 2
Verhit intussen 1 theelepel olie en bak hierin de zalmfilet in circa 5 minuten om en om medium gaar. Bestrijk de vis met een paar druppels ketjap en houd warm onder aluminiumfolie.
Stap 3
Verhit nog de overige olie in dezelfde pan en roerbak hierin de spinazie kort. Blancheer intussen de sugarsnaps 30 seconden in kokend water en spoel af onder koud stromend water. Schep het vruchtvlees van de avocado's uit de schil en snijd het in dunne plakjes.
Stap 4
Meng de warme rijst met de dressing en schep in kommen. Verdeel hierover de zalm in stukjes, de spinazie, sugarsnaps, avocado en alfalfa. Bestrooi met het sesamzaad.
Aanvullende benodigdheden
- - aluminiumfolie
Voedingswaarden
- Energie665 kcal
- Eiwit28 g
- Koolhydraten63 g
- Vet32 gWaarvan verzadigd5 g