Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Salade warme geitenkaas met aardbeien
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Salade warme geitenkaas met aardbeien
Stap 1
Snijd de geitenkaas in 8 plakken. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer. Haal de blaadjes van de steeltjes basilicum. Rooster de pijnboompitten.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de plakken geitenkaas op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 10 minuten in de oven.
Stap 3
Doe ondertussen voor de dressing 100 gr aardbeien, basilicum, 2 el olijfolie, 2 el water, peper en zout in een hoge beker en pureer met een staafmixer tot een gladde dressing.
Stap 4
Verdeel de sla en de rest van de aardbeien over een schaal. Leg de warme geitenkaas erop en besprenkel met de aardbeiendressing. Garneer met de pijnboompitjes.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat bekleed met bakpapier
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie258 kcal
- Eiwit14 g
- Koolhydraten8 g
- Vet18 gWaarvan verzadigd9 g
Trefwoorden
