Salade van zoete aardappel met spinazie en venkel
Ingrediënten
Bereidingswijze Salade van zoete aardappel met spinazie en venkel
Stap 1
Boen de zoete aardappelen onder stromend water schoon en snijd ze in blokjes. Snijd de rozemarijn fijn. Verwarm de helft van de olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook zachtjes glazig.
Stap 2
Schep de blokjes zoete aardappel met rozemarijn, tijm, zout en versgemalen zwarte peper erdoor. Sprenkel er 2 eetlepels water over en smoor de zoete aardappel afgedekt in 8-10 minuten zachtjes beetgaar.
Stap 3
Halveer intussen de venkelknol en snijd de stengels eraf. Snijd de stukken knol in flinterdunne reepjes. Snijd de paprika in de lengte in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd de stukken paprika in de breedte in dunne reepjes.
Stap 4
Schep het zoete-aardappelmengsel in een grote schaal en sprenkel het citroensap en de rest van de olijfolie erover. Laat afkoelen. Schep daarna de spinazie, venkel, paprika en olijven erdoor.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie260 kcal
- Eiwit3 g
- Koolhydraten29 g
- Vet13 gWaarvan verzadigd2 g