Salade van witte en groene asperges
Ingrediënten
Bereidingswijze Salade van witte en groene asperges
Stap 1
Kook de eieren in 6-8 minuten bijna hard.
Stap 2
Laat ze schrikken en pel ze.
Stap 3
Schil de witte asperges: leg de asperges één voor één op een plank en schil ze van vlak onder het kopje naar beneden, draai de asperges steeds een slag.
Stap 4
Snijd van zowel de witte asperges als de groene asperges de houtachtige onderkanten weg.
Stap 5
Snijd de asperges tot aan de kopjes in stukken van drie cm.
Stap 6
Kook de witte asperges in een pan met ruim kokend water met wat zout 2-3 minuten.
Stap 7
Laat de asperges van het vuur nog tien minuten nagaren.
Stap 8
Kook de groene asperges in een andere pan met ruim komend water met wat zout in 3-4 minuten beetgaar.
Stap 9
Spoel de groene asperges direct na het koken onder koud water en laat ze goed uitlekken.
Stap 10
Zo blijven ze mooi groen.
Stap 11
Laat ook de witte asperges in een vergiet uitlekken.
Stap 12
Prak de eieren in een wijde slaschaal fijn en voeg de azijn, mosterd, dragon, olie en wat zout en versgemalen peper toe.
Stap 13
Roer alles tot een dressing.
Stap 14
Verdun de dressing met het water.
Stap 15
Schep de asperges erdoor en laat de salade dertig minuten staan.
Stap 16
Schep vlak voor het serveren de rucola en veldsla erdoor.
Stap 17
?.
