Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Salade van warm gerookte zalm, mesclun en lente-ui
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Salade van warm gerookte zalm, mesclun en lente-ui
Stap 1
Snijd de radijs in dunne plakjes en hak de munt grof. Snijd de lente-ui in dunne schuine ringetjes, hak de bieslook grof en snijd de gerookte zalmsteak in stukjes.
Stap 2
Snijd de komkommer over de lengte doormidden en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer met behulp van een dunschiller of kaasschaaf in linten.
Stap 3
Halveer de linten en doe ze in een kom met de mesclunsalade, radijs en munt. Klop een dressing van de skyr, het citroensap en de bieslook. Breng de dressing op smaak met zout en peper.
Stap 4
Schep de salade om met drie kwart van de dressing en verdeel over 4 borden. Vlok er de zalm over en bedruppel met de rest van de dressing. Bestrooi de salade met de lente-ui en maak af met wat peper.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie265 kcal
- Eiwit30 g
- Koolhydraten6 g
- Vet13 gWaarvan verzadigd3 g