Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Salade van rood fruit met basilicum en agrodolce
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Salade van rood fruit met basilicum en agrodolce
Stap 1
Verhit de azijn en suiker in een pannetje tot de suiker opgelost is.
Stap 2
Laat afkoelen tot kamertemperatuur in een kopje, dit is de agrodolce.
Stap 3
Laat de mozzarella uitlekken op keukenpapier.
Stap 4
Snijd de aardbeien in de lengte doormidden.
Stap 5
Snijd de tomaatjes in de lengte doormidden en dan tot kwarten, bestrooi met iets zout.
Stap 6
Pak per persoon een bord en trek de mozzarella voorzichtig uit elkaar en verdeel over het midden van een bord.
Stap 7
Verdeel de aardbeien, tomaatjes en frambozen over en naast de kaas.
Stap 8
Garneer met de basilicum, vooral de kleine blaadjes en topjes.
Stap 9
Maal er verse zwarte peper overheen, besprenkel met olijfolie en agrodolce.
Stap 10
Serveer met knapperig brood zoals ciabatta.
