Salade van komkommer en Vietnamese gehaktballetjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Salade van komkommer en Vietnamese gehaktballetjes
Stap 1
Schil en rasp de gember. Rasp de groene schil van de limoen en pers 1 limoen uit. Snijd de andere limoen in partjes. Snijd de steeltjes van de koriander fijn en de blaadjes grof.
Stap 2
Meng voor de dressing de sojasaus, chilisaus, 2 el limoensap met 1,5 el vissaus.
Stap 3
Meng de gember, limoenrasp, koriandersteeltjes en de rest van de vissaus door het gehakt. Vorm tot 16 gelijke balletjes.
Stap 4
Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de balletjes in 15 minuten goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Schep de laatste minuut de gehaktballetjes om met 1 el dressing.
Stap 5
Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schaaf met een kaasschaaf of dunschiller lange linten van de komkommer. Snijd de blaadjes van de munt in reepjes.
Stap 6
Schep de noedels en komkommer om met de helft van de dressing. Schep de gehaktballetjes om met de rest van de dressing en verdeel over de salade.
Stap 7
Garneer met de munt, rest van de koriander en de partjes limoen. Lekker met grof gehakte gezouten pinda’s.