Salade van gegrilde groenten van de barbecue
Ingrediënten
Bereidingswijze Salade van gegrilde groenten van de barbecue
Stap 1
Kook de rijst of couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Was en droog de courgette, aubergine en paprika's.
Stap 2
Snij de paprika's in brede repen en de courgette en aubergine in plakken van een halve centimeter dik.
Stap 3
Vet de groenten heel dun in met olijfolie en gril ze op de barbecue in circa vier minuten beetgaar; de aubergine twee minuten langer.
Stap 4
Maak de tomaatjes, de komkommer en de bleekselderij schoon en snijd in stukjes of plakjes. Was en droog zonodig de rucola.
Stap 5
Maak de dressing door het citroensap te mengen met de mosterd en de honing, druppel de resterende olijfolie er al roerend bij en breng op smaak met zout en peper.
Stap 6
Meng alle ingrediënten met de dressing door elkaar en garneer met de olijven, pecannoten en de pompoenpitten.
Stap 7
Verwarm de falafalballetjes. Verdeel de balletjes over de salade.
