Salade van gefrituurde rijstnoedels
Ingrediënten
Bereidingswijze Salade van gefrituurde rijstnoedels
Stap 1
Klop de sojasaus, suiker, limoensap en sesamolie door elkaar tot een dressing en houd apart. Dep de garnalen goed droog met keukenpapier en bestrooi met zout. Schep ze door de maizena en schud overtollige maizena eraf.
Stap 2
Verhit de zonnebloemolie in een hoge pan of wok en test of de olie heet genoeg is door een stukje mihoen erin te leggen. Als de mihoen direct uitzet en komt bovendrijven, is de olie goed. Trek de mihoen een beetje uit elkaar en leg steeds een stuk in de hete olie. Frituur 10-15 seconden, tot de noedels wit en opgezet komen bovendrijven en frituur de volgende portie. Laat uitlekken op keukenpapier.
Stap 3
Frituur de garnalen 3 minuten in dezelfde olie. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat ook uitlekken op keukenpapier.
Stap 4
Trek de gefrituurde mihoen een beetje uit elkaar. Meng de groenten met de koriander en dressing. Leg de mihoen op borden met de groenten erbovenop en verdeel de garnalen erover. Serveer direct.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenpapier
Voedingswaarden
- Energie390 kcal
- Eiwit17 g
- Koolhydraten42 g
- Vet17 gWaarvan verzadigd3 g