Salade uit de moestuin
Ingrediënten
Bereidingswijze Salade uit de moestuin
Stap 1
Kook de bietjes.
Stap 2
Snijd de tomaten in vieren en snijd de radijs in plakjes.
Stap 3
Snijd de munt klein.
Stap 4
Pers de knoflook voor de dressing uit.
Stap 5
Smeer de kippendijen in met olijfolie, oregano en chilikruiden.
Stap 6
Verwarm de oven voor op 160°C.
Stap 7
Bak de kip in 30-35 minuten gaar in de oven.
Stap 8
Breng een pan water aan de kook en blancheer er de gedopte tuinboontjes 3 minuten in.
Stap 9
Spoel ze koud en knijp het grijze velletje eraf (dubbelgedopt).
Stap 10
Bak de spekjes uit in een droge koekenpan.
Stap 11
Was en droog de slasoorten.
Stap 12
Bereid alvast de dressing door de yoghurt en knoflook goed te mengen met het citroensap.
Stap 13
Druppel de olijfolie er langzaam bij.
Stap 14
Breng op smaak met zout en peper.
Stap 15
Maak de bietjes schoon onder stromend koud water en snijd ze dan in kleine blokjes.
Stap 16
Rooster de walnoten in een droge koekenpan.
Stap 17
Verwijder het vel van de kip, haal het vlees van de botten en snijd het in reepjes.
Stap 18
Meng alle ingrediënten in een grote saladeschaal goed door elkaar en doe de dressing erover.
Stap 19
Serveer met brood en pesto.
