Salade met warme geitenkaas, gekaramelliseerde pecannoten en cranberrychutney
Ingrediënten
Bereidingswijze Salade met warme geitenkaas, gekaramelliseerde pecannoten en cranberrychutney
Stap 1
Verwarm de oven voor op 120ºC. Klop het eiwit met 1 theelepel water schuimig en voeg de noten toe. Neem de noten uit het eiwit en bestrooi met de suiker zodat ze volledig bedekt zijn. Verdeel de noten over de bakplaat en rooster circa 1 uur in de oven. Schep elk kwartier even om.
Stap 2
Bereid intussen de chutney. Snipper 1 ui. Kook de cranberry's met de gesnipperde ui, sinaasappelrasp, -sap, de helft van de honing en de helft van de azijn circa 15 minuten, tot de cranberry's een dikke saus vormen. Houd apart.
Stap 3
Doop de plakken geitenkaas eerst rondom in de bloem. Schud overtollige bloem eraf. Doop de kaas daarna in het ei en vervolgens in de broodkruimels en tijm. Herhaal de laag ei en broodkruim voor een extra krokante laag. Verhit de zonnebloemolie en bak hierin de gepaneerde geitenkaas aan beide kanten goudbruin.
Stap 4
Meng de rest van de honing met de rest van de azijn en mosterd. Giet al kloppend de olijfolie erbij tot een gladde dressing. Snijd de overige ui in dunne ringen en meng met de sla en bleekselderij. Giet de dressing erover en meng goed.
Stap 5
Verdeel de salade over borden. Schep lepeltjes chutney over de sla, bestrooi met de pecannoten en leg de geitenkaas erbij. Serveer direct.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie1010 kcal
- Eiwit34 g
- Koolhydraten57 g
- Vet69 gWaarvan verzadigd22 g