Salade met venkel en geroosterde kersen
Ingrediënten
Bereidingswijze Salade met venkel en geroosterde kersen
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220°C. Schep de kersen om met 2 eetl. olijfolie en verdeel ze over de met bakpapier beklede bakplaat.
Stap 2
Rooster de kersen ca. 15 min. in de voorverwarmde oven. Verhit intussen in een koekenpan 1 eetl. olijfolie. Bak het amandelschaafsel in ca. 3 min. goudbruin en krokant. Schud op een bord en bestrooi met zout naar smaak.
Stap 3
Schaaf of snijd de venkel in ragfijne reepjes. Gebruik eventueel een mandoline. Houd eventueel venkelgroen apart.
Stap 4
Klop voor de vinaigrette de honing met de mosterd en wijnazijn glad. Klop er de laatste 3 eetl. olijfolie door en breng op smaak met zout en peper.
Stap 5
Meng op een schaal de rucolamelange met de sjalot, venkel en vinaigrette. Verdeel er de geroosterde kersen over. Bestrooi met het amandelschaafsel en eventueel apart gehouden venkelgroen.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie189 kcal
- Eiwit3 g
- Koolhydraten9 g
- Vet15 gWaarvan verzadigd2 g