Salade met pittige dressing
Ingrediënten
Bereidingswijze Salade met pittige dressing
Stap 1
Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper fijn. Hak de munt fijn.
Stap 2
Schenk het granaatappelsap met de azijn in een schenkbeker.
Stap 3
Voeg de fijngehakte rode peper met mosterd, honing, munt en wat zout en versgemalen peper toe. Schenk de olie erbij.
Stap 4
Schenk dit mengsel in het flesje. Sluit het flesje af en schud tot een gebonden dressing.
Stap 5
Gebruik per keer een vijfde van de dressing. Bewaar het flesje afgesloten op een koele plek (niet in de koelkast).
Stap 6
Schil de zoete aardappel, snijd deze in blokjes van twee cm.
Stap 7
Kook de blokjes in een pan met een flinke bodem water met wat zout in zes tot acht minuten beetgaar. Laat ze in een vergiet uitlekken en afkoelen.
Stap 8
Snijd de tomaten in vieren en de paprika in stukjes van een cm. Ris de rode bessen van hun takjes.
Stap 9
Was de sla, maak droog in een slacentrifuge of laat uitlekken. Scheur de sla boven een schaal in stukken.
Stap 10
Schep de aardappel, tomaat, paprika, rode bessen en frambozen door de sla.
Stap 11
Sprenkel er een vijfde van de dressing over en schep de salade nog een keer door.