Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Salade met geroosterde biefstuk en tomatendressing
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Salade met geroosterde biefstuk en tomatendressing
Stap 1
Dep de biefstukken goed droog met keukenpapier en wrijf ze rondom in met 1⁄2 teentje knoflook, de oregano, 1 theelepel olijfolie, zout en peper. Dek af en laat staan tot later gebruik.
Stap 2
Pureer met een staafmixer de tomaatjes met de overige knoflook, de overige olijfolie en de azijn tot een smeuïge dressing. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Haal de witlofblaadjes los. Meng de rucola en witlof met de dressing en verdeel over 4 grote borden. Rooster de biefstukken op de barbecue 1-2 minuten per kant. Laat het vlees circa 2 minuten rusten onder aluminiumfolie en snijd dan in plakjes.
Stap 4
Verdeel de plakjes biefstuk over de salade en maal wat peper erover. Serveer direct. Lekker met stokbrood of een gepofte aardappel.
