Salade met geroosterde asperges en gepocheerd ei
Ingrediënten
Bereidingswijze Salade met geroosterde asperges en gepocheerd ei
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220ºC. Leg de plakken ham plat op de bakplaat en bestrijk met olie.
Stap 2
Bak de ham in het midden van de oven in circa 15 minuten krokant. Neem uit de oven en laat afkoelen.
Stap 3
Schil de asperges en snijd de onderste stukjes eraf. Verhit een grillpan en bestrijk met olie. Gril de asperges in porties op middelhoge stand aan beide kanten in circa 10 minuten beetgaar. Leg ze op een schaal.
Stap 4
Klop van de rest van de olijfolie en het citroensap een dressing. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 5
Breng een ruime pan met water, een snuf zout en de azijn aan de kook. Zet de warmtebron laag en houd het water tegen de kook aan. Breek de eieren een voor een in een kopje. Laat het kopje in het water zakken en laat even hangen.
Stap 6
Laat dan rustig het ei in het water zakken. Doe hetzelfde met de andere eieren, roer daarbij niet. Pocheer zo de eieren 3-4 minuten. Schep de dressing door de sla en leg een pluk sla op borden.
Stap 7
Leg een paar asperges erop en verkruimel de krokante ham erover. Schep de eieren met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken.
Stap 8
Leg ze op het bord en maal wat peper erover. Maak een klein sneetje in de eidooier en serveer direct met de rest van de sla.