Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Salade met ei, zalm en asperges
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Salade met ei, zalm en asperges
Stap 1
Kook de eieren 6-8 minuten tot de dooier nog net iets vloeibaar is. Bestrijk de aspergetips dun met wat olijfolie en rooster ze in een hete grillpan beetgaar, schep ze regelmatig om, zodat ze rondom bruine streepjes krijgen.
Stap 2
Maak een dressing van de overige olijfolie, azijn, peper, zout, kappertjes en Dyon mosterd.
Stap 3
Pluk de bladeren van het slakropje, was ze in ruim water en maak ze droog in een slacentrifuge. (Of laat ze uitlekken in een vergiet.)
Stap 4
Scheur de slabladeren in stukken, verdeel ze over de borden en leg de plakken zalm erop. Pel de eieren, halveer ze in de lengte en leg ze op de zalm. Leg de asperges ernaast en schep de dressing over de salade en de asperges.
Aanvullende benodigdheden
- - handmixer
Voedingswaarden
- Energie400 kcal
- Eiwit20 g
- Koolhydraten5 g
- Vet32 gWaarvan verzadigd3 g