Salade caprese van geroosterde tomaatjes en aspergelinten
Ingrediënten
Bereidingswijze Salade caprese van geroosterde tomaatjes en aspergelinten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Stap 2
Scheur de ciabatta in stukken van 2 cm. en meng met iets meer dan de helft van de olijfolie en de kaas. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 15 - 20 minuten goudbruin en knapperig in de oven.
Stap 3
Leg de trostomaten aan de takjes in een ovenschaal en besprenkel met de rest van de olijfolie. Rooster de laatste 10 minuten mee tot de tomaatjes openbarsten, maar nog wel stevig zijn.
Stap 4
Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges. Schaaf met een dunschiller van boven naar beneden langs de asperges, zodat er dunne plakjes ontstaan.
Stap 5
Halveer de mozzarellabolletjes en schep samen met de aspergelinten, croutons en pesto om. Breng op smaak met peper. Verdeel over een platte schaal en garneer met de geroosterde trostomaten aan de tak.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat met bakpapier
- - ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie593 kcal
- Eiwit28 g
- Koolhydraten41 g
- Vet34 gWaarvan verzadigd13 g