Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Sajoerboontjes met kip
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Sajoerboontjes met kip
Stap 1
Pel en snijd de knoflook fijn.
Stap 2
Breng een pan met water aan de kook en kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af.
Stap 3
Verhit intussen een pan met 1 el zonnebloemolie en bak de knoflook glazig. Voeg de sperziebonen, tomatenpuree en de helft van de sambal toe en bak 3 minuten. Blus het geheel af met de kokosmelk en laat 5 minuten koken.
Stap 4
Verhit een droge pan en rooster de kokosrasp goudbruin, roer regelmatig. Verhit een pan met 2 el zonnebloemolie en bak de kipblokjes in 7 minuten gaar met de rest van de sambal. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 5
Verdeel de rijst over de borden en leg de kipfiletblokjes en sajoerboontjes erop. Garneer met de kokosrasp.