Sachertorte
Ingrediënten
Bereidingswijze Sachertorte
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Smelt in een pan met dikke bodem of au bain-marie 150 gram pure chocolade, 150 gram boter en 150 gram poedersuiker. Roer regelmatig. Houd dit chocolademengsel apart.
Stap 2
Splits de eieren en zorg ervoor dat er geen dooier bij het eiwit komt. Klop de eidooiers één voor één door het chocolademengsel. Klop de eiwitten met een snufje zout en de vanillesuiker in een vetvrije kom stijf. Roer de bloem en het bakpoeder door het chocolademengsel. Spatel de eiwitten voorzichtig erdoor. Bekleed de bodem van de ingevette springvorm met bakpapier.
Stap 3
Schep het beslag in de vorm en bak de taart in het midden van de oven in circa 50 minuten gaar. Laat dan 10 minuten afkoelen, verwijder de vorm en laat verder afkoelen.
Stap 4
Keer de taart om, zodat de onderkant de vlakke bovenkant wordt. Snijd de taart horizontaal doormidden. Bestrijk de snijvlakken met de abrikozenjam. Verwarm de rest van de pure chocolade met de slagroom, overige poedersuiker en overige boter. Roer tot een glad glazuur. Giet dit glazuur over de taart zodat ook de zijkanten goed bedekt zijn. Laat opstijven. Spuit naar wens met de melkchocolade een versiering op de taart.
Aanvullende benodigdheden
- - springvorm
- - bakpapier
- - spuitzak
- - spuitflesje
Voedingswaarden
- Energie750 kcal
- Eiwit11 g
- Koolhydraten74 g
- Vet45 gWaarvan verzadigd27 g