Rundvleesstoofpot met wintergroenten
Ingrediënten
Bereidingswijze Rundvleesstoofpot met wintergroenten
Stap 1
Snijd de chorizoworst in kleine blokjes.
Stap 2
Snijd de ribbraadlappen in stukken van 3 cm.
Stap 3
Snijd de ui in dunne parten.
Stap 4
Verwarm de olijfolie in een braadpan en bak de chorizo zachtjes uit.
Stap 5
Schep het vlees erdoor en bak de stukjes rondom bruin.
Stap 6
Bak de ui 2 minuten mee en roer dan de oregano en tomatenpuree erdoor.
Stap 7
Bak alles nog 1 minuut en schenk dan de wijn en bouillon langs de rand van de pan bij het vlees.
Stap 8
Stoof het vlees met de deksel schuin op de pan op heel zacht vuur (eventueel op een vlamverdeler).
Stap 9
Roer regelmatig en schenk er zo nodig wat water bij.
Stap 10
Snijd de winterwortel in plakken.
Stap 11
Snijd de koolraap in stukjes.
Stap 12
Snijd de groene kool in brede repen.
Stap 13
Schep na 2 uur de wortel, koolraap en groene kool erdoor en stoof het vlees en de groenten in nog 30-45 minuten zachtjes gaar.
Stap 14
Bestrooi voor het serveren met de bladselderij.
Stap 15
Lekker met bruine linzen of gekookte aardappelen.
