Runderstoofpotje met bladerdeeg
Ingrediënten
Bereidingswijze Runderstoofpotje met bladerdeeg
Stap 1
Pel de sjalotjes en sijnd de riblappen in stukken. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd de bleekselderij fijn. Verwarm 3 el zonnebloemolie in een ovenbestendige braadpan.
Stap 2
Bestrooi de stukken riblap met zout en peper en bak ze snel rondom bruin. Draai het vuur omlaag en bak het vlees onder af en toe roeren 20 minuten. Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 3
Snipper 1 sjalotje, voeg met de bleekselderij toe aan het vlees en bak de groenten 10 minuten mee. Giet de runderbouillon, het bier en de balsamico-azijn erbij en breng aan de kook.
Stap 4
Doe het deksel op de pan en zet 2 uur in de oven. Voeg na 2 uur oventijd de hele sjalotten toe, roer om en zet nogmaals 30 minuten in de oven. Voeg indien de stoof droog dreigt te koken wat heet water toe.
Stap 5
Bak de minichampignons met de tijm in 1 el zonnebloemolie op hoog vuur goudbruin. Verdeel de champignons over vier eenpersoons vierkante of ronde ovenschaaltjes.
Stap 6
Verdeel het stoofvlees over de schaaltjes en dek elk schaaltje af met 1 plakje bladerdeeg. Stop het eventuele teveel aan deeg rondom in. Verhoog de oventemperatuur naar 200°C en zet de schaaltjes nog 20-30 minuten in de oven.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie575 kcal
- Eiwit27 g
- Koolhydraten25 g
- Vet37 gWaarvan verzadigd14 g