Runderrolletjes met bloemkoolsalade
Ingrediënten
Bereidingswijze Runderrolletjes met bloemkoolsalade
Stap 1
Snijd roosjes van 2 cm van de bloemkool en kook ze in een pan met ruim kokend water met wat zout in 6-8 minuten beetgaar. Laat de bloemkool in een vergiet uitlekken.
Stap 2
Meng in een kom het gehakt met ras el hanout, fijngehakte peterselie, zout, versgemalen peper, eidooier en paneermeel. Kneed alles goed tot het wat plakkerig wordt. Vorm het gehakt tot 4 rolletjes van ca. 8 cm lang en wikkel elk rolletje in een plakje ham.
Stap 3
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en bak de gehaktrolletjes rondom bruin. Voeg 100 ml water toe en laat de rolletjes in 10 minuten afgedekt gaar sudderen.
Stap 4
Klop in een schaal het citroensap met 3 eetlepels olijfolie en wat zout en peper tot een dressing. Schep de bloemkoolroosjes erdoor en meng de rucola er luchtig door. Serveer de runderrolletjes met hun jus en de bloemkoolsalade. Lekker met aardappelpuree.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie470 kcal
- Eiwit22 g
- Koolhydraten10 g
- Vet37 gWaarvan verzadigd10 g