Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Runderbouillon met ei- en wortelsterren
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Runderbouillon met ei- en wortelsterren
Stap 1
Steek intussen sterren uit de wortelplakjes.
Stap 2
Klop de eieren met de room, zout en peper los, maar niet schuimig. Giet het ei in het kopje en dek af met folie. Zet het kopje tot aan de helft in een pan met water.
Stap 3
Breng het water tegen de kook aan en laat het ei in circa 20 minuten stollen. Stort het ei op een bord en laat afkoelen. Snijd daarna in plakken en steek er sterren uit.
Stap 4
Zeef de bouillon door een natgemaakte theedoek of linnen doek. Verwijder de groenten en kruiden en snijd het vlees iets kleiner. Breng de bouillon op smaak met wat citroensap.
Stap 5
Voeg het vlees, de wortelsterren en preiringen toe aan de soep en kook 2 minuten.
Stap 6
Serveer de runderbouillon en verdeel de eisterren erover. Garneer met blaadjes peterselie en selderij.