Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Rucolastamppot met tomaat en noten
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Rucolastamppot met tomaat en noten
Stap 1
Schil de aardappelen en snij deze in kleine stukjes.
Stap 2
Kook de aardappelen in een pan met een laag kokend water en wat zout in maximaal twintig minuten gaar.
Stap 3
Verwarm de boter in een steelpan en smoor de partjes ui zachtjes gaar.
Stap 4
Snijd de tomaten in partjes en schep de zaadjes met vocht eruit.
Stap 5
Snijd de partjes in dunne reepjes.
Stap 6
Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer ze met de warme melk tot een smeuïge puree.
Stap 7
Snij de ui in partjes.
Stap 8
Schep achtereenvolgend de uipartjes met bakvet, rucola en tomaatreepjes erdoor.
Stap 9
Warm de stamppot al roerend op matig hoog vuur door tot de rucola gaat slinken.
Stap 10
Schep de stamppot in diepe borden en strooi de cashewnoten erover.
