Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Rozemarijnspiesje met varkenshaas & cherrytomaat
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Rozemarijnspiesje met varkenshaas & cherrytomaat
Stap 1
Snijd het varkenshaasje in 16 blokjes en wrijf ze in met paprikapoeder en wat zout en peper. Prik de blokjes vlees en de tomaatjes met de cocktailprikker in.
Stap 2
Snijd onderkanten van de rozemarijntakjes zo af, dat de takjes precies in een gourmetpannetje passen. Verwijder dan vanaf de onderkant zoveel rozemarijnnaaldjes, dat er een pluimpje van 2 cm over blijf.
Stap 3
Steek aan elk rozemarijntakje een blokje varkenshaas, een cherrytomaatje en weer een blokje varkenshaas. Leg de rozemarijnspiesjes op een schaal.
Stap 4
Verwarm een achtste van de olijfolie in een gourmetpannetje en bak een varkenshaasspiesje rondom bruin. Schenk er wat wijn en slagroom bij en smoor het spiesje in 4-6 minuten zachtjes gaar.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie180 kcal
- Eiwit9 g
- Koolhydraten2 g
- Vet14 gWaarvan verzadigd5 g
Trefwoorden
