Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Rozemarijnchips uit de oven met dilledip
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Rozemarijnchips uit de oven met dilledip
Stap 1
Was de aardappels, droog ze goed met een doek en snijd ze met een dunschiller of mandoline in plakjes van circa 2 mm.
Stap 2
Bestrijk het papier met de helft van de olie. Kneus het zeezout fijn onder een pan en verdeel de helft over de olie. Verdeel de plakjes aardappel erover en bestrooi met de fijngehakte rozemarijn en rest van het zout. Smeer ze daarna in met de rest van de olie. Rooster de chips 20-25 minuten in de oven tot ze goudgeel zijn. Keer de chips halverwege.
Stap 3
Meng intussen voor de dip de mayonaise, 1 eetlepel augurkenvocht, kurkuma en dille in een kommetje. Laat de chips circa 5 minuten afkoelen en serveer met de dilledip.
Aanvullende benodigdheden
- - 2 bakplaten met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie295 kcal
- Eiwit1 g
- Koolhydraten10 g
- Vet28 gWaarvan verzadigd4 g