Rozemarijn-gehaktspiesjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Rozemarijn-gehaktspiesjes
Stap 1
Snijd de paprika in hele kleine stukjes.
Stap 2
Ris de rozemarijnnaaldjes van 2 takjes en hak ze fijn.
Stap 3
Maak in een kom het gehakt los.
Stap 4
Pers de tenen knoflook erboven uit.
Stap 5
Voeg de fijngehakte rozemarijn, paprikastukjes, paprikapoeder, kaneel en couscous met wat zout en versgemalen zwarte peper toe.
Stap 6
Kneed alles goed door elkaar tot het gehakt plakkerig wordt.
Stap 7
Verdeel het gehakt in gelijke porties (1.5 per persoon) en vorm deze tot worstjes van 8-10 cm lang.
Stap 8
Leg op elk worstje een takje rozemarijn, laat het topje 1 cm boven het worstje uit steken en aan de andere kant het steeltje.
Stap 9
Druk het takje in de lengte in het gehakt en vorm het worstje rond het takje.
Stap 10
Leg de spiesjes op een bord en laat ze afgedekt op een koele plaats 30 minuten rusten.
Stap 11
Bestrijk de gehaktspiesjes rondom met olijfolie en rooster ze in een warme grillpan in 10-15 minuten rondom bruin en gaar.
Stap 12
Keer ze steeds een slag.