Rosti-burger
Ingrediënten
Bereidingswijze Rosti-burger
Stap 1
Kook de aardappels in water met zout in circa 10 minuten halfgaar en giet ze af. Laat circa 15 minuten afkoelen.
Stap 2
Verhit intussen 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de spekjes uit. Voeg na circa 3 minuten de ui, knoflook en karwijzaad toe. Bak nog 3 minuten verder en schep regelmatig om.
Stap 3
Rasp de aardappels grof en meng het spek-uienmengsel erdoor. Vorm er tussen de handen 4 gelijke burgers van. Druk goed aan.
Stap 4
Verhit de rest van de olie in een ruime koekenpan en bak hierin de rösti-burgers circa 10 minuten op middelhoge stand. Keer halverwege.
Stap 5
Snijd de broodjes open en verwarm de snijkanten van de broodjes in een droge, hete koekenpan of warm ze even op in de oven.
Stap 6
Meng de mosterd met de mayonaise en smeer de snijkanten van de broodjes ermee in. Beleg ze achtereenvolgens met een blaadje sla, röstiburger, plak cheddar en een plak tomaat. Sluit af met extra saus naar wens en leg het broodkapje erop.