Rosbief met knoflookchampignons uit de oven
Ingrediënten
Bereidingswijze Rosbief met knoflookchampignons uit de oven
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de rosbief op kamertemperatuur komen. Pers de knoflook. Snijd de ui in dunnen partjes.
Stap 2
Verwarm ruim de helft van de boter in een braadpan en roer de knoflook en tijm erdoor. Voeg champignons en uipartjes toe en roerbak 1-2 minuten tot ze omhuld zijn met boter. Verdeel de champignons met ui in de braadslede en rooster ze in de oven in 25-30 minuten bruin en gaar. Schep af en toe om.
Stap 3
Wrijf de rosbief in met zout, versgemalen zwarte peper en mosterd. Voeg de rest van de boter toe aan de boter in de braadpan en verwarm tot het schuim wegtrekt. Leg de rosbief erin en bak het stuk vlees op hoog vuur in 20-25 minuten rondom bruin en vanbinnen rosé (bij gebruik van een vleesthermometer: 55°C).
Stap 4
Leg de rosbief op een plank, dek af met aluminiumfolie en laat het vlees 5 minuten rusten. Snijd de rosbief in dunne plakken en serveer ze met de champignons op warme borden.
Aanvullende benodigdheden
- - braadslede
- - aluminiumfolie
Voedingswaarden
- Energie260 kcal
- Eiwit32 g
- Koolhydraten2 g
- Vet13 gWaarvan verzadigd7 g
Trefwoorden
