Ronde cake
Ingrediënten
Bereidingswijze Ronde cake
Stap 1
Laat alle ingrediënten op kamertemperatuur komen.
Stap 2
Voor het beste resultaat moet de boter zo zacht zijn, dat deze niet meer te snijden is.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 160°C.
Stap 4
Vet de cakevorm in met een beetje boter.
Stap 5
Schep de eetlepel bloem in de vorm en beweeg de vorm zo heen en weer, dat de bodem en wanden bedekt worden met een dun laagje bloem.
Stap 6
Doe de boter in een beslagkom en voeg de suiker toe.
Stap 7
Meng het mengsel met de handmixer op de middelste stand door elkaar.
Stap 8
Zet de mixer op de hoogste stand en klop de boter en suiker tot het een romige en luchtige crème wordt.
Stap 9
Dit kan vier tot acht minuten duren.
Stap 10
Breek een ei boven het botermengsel en klop dit met de handmixer er doorheen tot het ei helemaal is opgenomen.
Stap 11
Klop op dezelfde manier de andere eieren er één voor één door.
Stap 12
Voeg dan de bloem beetje bij beetje toe.
Stap 13
Gebruik de mixer niet meer, maar spatel de bloem en de smaakmakers luchtig door het beslag.
Stap 14
Spatel steeds in dezelfde richting om de lucht in het beslag te houden.
Stap 15
Schep het cakebeslag in de vorm, strijk de bovenkant glad.
Stap 16
Trek eventueel met de spatel in het midden in de lengte van het beslag een gleuf om te voorkomen dat het midden van de cake omhoog komt.
Stap 17
Zet de cakevorm op het rooster een richel onder het midden in de oven en bak de cake in een uur en vijftien minuten gaar.
Stap 18
Om dit te controleren gebruikt u een satéstokje dat u tot in het midden van de cake steekt.
Stap 19
Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.
Stap 20
Laat de cake vijf minuten afkoelen in de vorm.
Stap 21
Keer de cake op een rooster en laat helemaal afkoelen.
