Romige preisoep met ham
Ingrediënten
Bereidingswijze Romige preisoep met ham
Stap 1
Extra benodigdheden: Staafmixer.
Stap 2
Schil de aardappelen en snijd de aardappelen in kleine blokjes.
Stap 3
Snijd het wortelstukje van de preien en snijd de preien vanaf deze kant in flinterdunne ringen.
Stap 4
Ga door tot de preibladeren donkergroen en stug worden.
Stap 5
Houd vier eetlepels mooie groene preiringen achter voor garnering.
Stap 6
Smelt de boter in een soeppan en schep de rest van de prei met de aardappelblokjes erdoor.
Stap 7
Smoor de prei afgedekt drie minuten.
Stap 8
Schenk de bouillon erbij en kook de prei en aardappel in tien minuten zachtjes gaar.
Stap 9
Pel intussen het ei en halveer het.
Stap 10
Wrijf de helften boven een kommetje door een niet te fijne zeef tot mooi lichtgele en witte korreltjes.
Stap 11
Snijd de plakjes ham in flinterdunne reepjes.
Stap 12
Schenk de room bij de prei en pureer alles met de staafmixer tot een mooie gladde en lichtgebonden soep.
Stap 13
Warm de soep nog heel even zachtjes door.
Stap 14
Schep de preisoep in warme diepe borden en verdeel in het midden een bergje van korreltjes ei, reepjes ham en preiringetjes.
