Romige pasta met spinazie en tomaat
Ingrediënten
Bereidingswijze Romige pasta met spinazie en tomaat
Stap 1
Kook de penne pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang ½ kopje pastawater op.
Stap 2
Laat de spinazie en tuinerwten ontdooien.
Stap 3
Verhit een ruime koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 8 minuten goudbruin en knapperig. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Stap 4
Snipper ondertussen de ui en snijd de cherrytomaten in kwarten. Bak in het achtergebleven bakvet de ui 2 minuten.
Stap 5
Voeg de spinazie en de helft van de cherrytomaten toe en bak al roerend 5 minuten.
Stap 6
Voeg de courgettespaghetti, tuinerwten en roomkaas toe en bak 3 minuten. Voeg de pasta en het kookvocht toe en warm 2 minuten door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Stap 7
Verdeel over vier borden en garneer met de uitgebakken spekjes en de rest van de cherrytomaten.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie575 kcal
- Eiwit22 g
- Koolhydraten66 g
- Vet23 gWaarvan verzadigd12 g
Trefwoorden
