Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Romige paddenstoelensoep met knoflookbrood
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Romige paddenstoelensoep met knoflookbrood
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Stap 2
Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de aardappels, 2 teentjes knoflook, de champignons, de helft van de paddenstoelen en azijn circa 3 minuten op een hoge stand. Voeg de bouillon toe en laat de soep circa 20 minuten pruttelen op een lage stand.
Stap 3
Meng intussen de boter met de rest van de knoflook en de peterselie. Snijd inkepingen in de bovenkant van het stokbrood en vul deze met knoflookboter (houd 1 eetlepel van de boter apart). Leg het brood op aluminiumfolie en bak circa 5 minuten in de oven tot de boter is gesmolten.
Stap 4
Verhit intussen de overige knoflookboter en bak hierin de rest van de paddenstoelen 2-3 minuten.
Aanvullende benodigdheden
- - aluminiumfolie
Voedingswaarden
- Energie635 kcal
- Eiwit10 g
- Koolhydraten49 g
- Vet44 gWaarvan verzadigd25 g