Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Romige paddenstoelensoep met blauwe kaas
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Romige paddenstoelensoep met blauwe kaas
Stap 1
Snijd grote paddenstoelen in plakjes.
Stap 2
Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de sjalot en knoflook glazig op middelhoge stand.
Stap 3
Voeg de paddenstoelen toe, schep om en bak op een hoge stand in 4-5 minuten bruin.
Stap 4
Schep 4 eetlepels van het paddenstoelenmengsel uit de pan en houd apart.
Stap 5
Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook.
Stap 6
Laat de soep circa 20 minuten zachtjes koken.
Stap 7
Pureer de soep met de peterselie en de helft van de crème fraîche.
Stap 8
Prak de rest van de crème fraiche door de kaas.
Stap 9
Verdeel de soep over borden en schep in elk bord wat gebakken paddenstoelen en blauwekaasroom.
Stap 10
Lekker met brood.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie435 kcal
- Eiwit10 g
- Koolhydraten3 g
- Vet41 gWaarvan verzadigd21 g